ІІ етап Всеукраїнської школи МИРотворчості

prev next

З 2 по 4 квітня 2017 року школярі, які у лютому пройшли перший навчальний етап, повернулися до Міжнародного центру дитячої творчості MANLAB.CAMP, щоб взяти участь у ІІ етапі Всеукраїнської школи МИРотворчості.

Від Полтавської області у навчанні взяли участь:

Одинець Юлія, учениця Полтавської гімназії № 31 Полтавської міської ради;

- Мортіков Владислав, учень Загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 Горішньоплавнівської міської ради;

Горбовцова Інна, учениця Миргородської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 імені Панаса Мирного Миргородської міської ради.

На першій стадії школи учні працювали над внутрішнім станом, вирішенням конфліктних ситуацій, вивчали основи командної роботи. Другий етап присвятили роботі у групах, а основним його завданням було освоїти метод прийняття рішень – демократичний, авторитарний і консенсусний. У школі учні могли на практиці зрозуміти особливості кожного з варіантів, пропонувати свої ідеї, вчилися обстоювати їх, приймаючи до уваги протилежні думки.

Міжнародна програма «Альтернативи насильству», за якою працює школа МИРотворців, ґрунтується на тому, що підлітки значну кількість часу практикують, а не теоретизують. Усі теми, які вони вивчають, потрібно пропустити через серце, усвідомлення, розуміння і рефлексію.

Планується і третій етап навчання, який спрямовуватиметься на тих школярів, які за два етапи зрозуміли: ця методика для них є близькою і вони можуть, а основне, – хочуть бути тренерами. За словами куратора школи, через проходження всіх етапів навчання настає усвідомлення себе, бо складно творити мир, не знаючи, хто ти є.

Однією з учасниць проекту, яка обіцяє повернутися на третій етап, є дев’ятикласниця із Полтавської гімназії № 31 Юля Одинець:

− Після цього навчання я почала більше довіряти. Як людина, якій завжди було важко відкриватися людям і розповідати про свої почуття, я зрозуміла, наскільки важливо проявляти свої емоції шляхом розмови. Я безперечно поїду на третій етап навчання, − поділилася дівчина.

Покинувши школу, підлітки роз’їхалися не з певним завданням чи проектом, над яким необхідно працювати, а з наміром усвідомити й обдумати, чи готові вони до останнього відповідального етапу. Закінчивши його, вони ставатимуть тренерами, щоб передати набуті знання одноліткам уже у своїх містах з метою поширення миру. Організатори школи готові до того, що на останній етап, який відбудеться з 27 по 29 квітня, приїде менше дітей, аніж на перші два. Вони закликають до свідомого вибору учнів: хай це буде менша кількість, зате якісна і та, яка готова працювати. Про кількість охочих поки що можна тільки здогадуватися, але, за словами пані Катерини, відгуки учасників школи МИРотворчості свідчать: готових до роботи вже багато і їхнього приїзду варто чекати наприкінці місяця.

Фотогалерея

foto
Обласний форум переможців Всеукраїнських та обласних масових заходів Малої академії наук України «Виховуємо наукову еліту»
Всi фото more

Опитування

Як часто Ви відвідуєте наш сайт?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН