ІV етап школи громадянської і волонтерської участі та патріотичного виховання «Агенти змін»

prev next

З 19 по 23 листопада 2017 року в MANLAB.CAMP відбувся IV етап школи громадянської і волонтерської участі та патріотичного виховання «Агенти змін».

Цьому етапу організатори проекту дали назву «Поєднання точок», а до участі запрошували випускників 2015–2017 років – учнів, які на трьох етапах навчання вже довели своє вміння робити проекти, що змінюють простір навколо. Цього разу школярам запропонували піднятися ще на одну сходинку вище і спробувати реалізувати масштабніші ідеї, додати у свої проекти більше системності й сталості, використовуючи додаткові можливості, інструменти та ресурси, поєднати набуті знання в одне ціле.

Від Полтавської обласної Малої академії наук уже вкотре участь у школі взяла Кремпоха Анна, учениця 11 класу Полтавської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 29 Полтавської міської ради Полтавської області.

Для участі у четвертому етапі потрібно було надіслати опис концепції проекту (як абсолютно нового, так і попереднього, але у більшому масштабі) за такими рекомендованими категоріями: бізнес/соціальний бізнес, інноваційні ідеї щодо покращення освіти у рідному навчальному закладі, благодійні та волонтерські проекти.

Тренери намагалися поєднати в одне ціле екскурсії, лекції, зустрічі з експертами, роботу в групах; показати учням можливості і навчити оптимально їх використовувати. У перший день підлітки відвідали будинок ветеранів, куди кожен привіз подарунок і книжку для дідуся чи бабусі, що сильно мотивувало і надихнуло учасників навчання. Також агенти були на зустрічі у представництві ЮНІСЕФ у Києві. Там їм розповідали про Глобальні цілі сталого розвитку до 2030 року, прийняті Генеральною Асамблеєю ООН. Ці виклики мають сприяти викоріненню бідності, подоланню нерівності та несправедливості і зупиненню змін клімату. Кожен з учасників школи на цій зустрічі міг презентувати свій проект і ті цілі глобального розвитку, які здійснилися при реалізації їхньої ідеї. Адже у результаті трьох етапів проекту «Агенти змін» було проведено багато ініціатив, які вдосконалили освіту, культуру, інфраструктуру міста, села, розвивали мистецтво.

Агентів змін ознайомили із соціальним підприємництвом; розповіли, як шукати фінансову підтримку для своїх ініціатив; організували відвідини простору «Інша Освіта», краудфандингової платформи «Велика Ідея», приватного підприємства бізнес-тренера Ваче Давтяна, благодійного магазину «Ласка». Завдяки цим зустрічам учні дізналися про філософію розумного споживання; збагнули, що необхідно думати про себе, громаду, а потім і про світ.

По закінченні четвертого етапу школи кожен агент отримав кілька завдань. Школярі, які зголосилися реалізувати свої проекти, мають зареєструватися на краудфандинговій платформі. Також кожен з випускників має провести заняття у своїй школі, долучившись до всесвітньої ініціативи «Найбільший урок у світі», який в Україні оголосив ЮНІСЕФ. У нашій країні проект охопить 450 міст і містечок, де відбудуться уроки для 15 тисяч дітей про глобальні цілі, лідерські навички і про те, як діти можуть захистити свої права. А ще агенти отримали завдання провести у грудні чи січні благодійну акцію у будинку для людей похилого віку або дитячому будинку.

Фотогалерея

foto
Обласний форум переможців Всеукраїнських та обласних масових заходів Малої академії наук України «Виховуємо наукову еліту»
Всi фото more

Опитування

Як часто Ви відвідуєте наш сайт?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН