І етап Всеукраїнської школи МИРотворчості

prev next

З 18 по 20 лютого 2019 року у Міжнародному центрі дитячої наукової творчості НЦ «МАНУ» 16 учасників третього набору Всеукраїнської школи МИРотворчості вчилися спілкуванню з оточенням, побудові стосунків і творчому підходу до вирішення конфліктів. Щоб потрапити на триденний тренінг, підліткам довелося позмагатися з ровесниками у відборі – цього року поповнити лави МИРотворців прагнуло близько 300 старшокласників.

Від Полтавської обласної Малої академії наук участь у школі взяли:

Лисенко Анастасія, учениця 8 класу Миргородської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 9 Миргородської міської ради.

Ворона Марія, учениця 9 класу Комунального закладу ,,Полтавська спеціалізована школи  І–ІІІ ступенів № 3 Полтавської міської ради Полтавської області”.

Навчання у Школі проходить за міжнародною благодійною миротворчою програмою «Альтернативи насильству»/Alternatives to Violence Project («AVP»). Знання, набуті тут, допомагають впоратися з конфліктною ситуацією без застосування агресії. Підлітки здобувають цю освіту, щоб добровільно поширювати ідеї миру і пояснювати своїм ровесникам, як долати труднощі у взаємовідносинах. Адже перед тим, як стати випускником, кожен учасник має розробити і провести тренінг у своїй школі, місті чи районі, використовуючи базову програму «AVP».

На цьому етапі учасники знайомляться один з одним, вчаться спілкуватися – не просто слухати, а чути іншого. Молодь опанувала навички збереження стосунків у конфліктних ситуаціях, отримала досвід взаємодії у групі.

У дібраних учасників попереду ще два етапи навчання, які відбудуться у березні. Наступний рівень для досвідчених: тут навчать висловлювати свою думку серед однолітків так, щоб не порушувати особисті межі один одного, допоможуть домовлятися, співпрацювати і приймати спільні рішення у колективі. Завершиться навчання тренінгом для тренерів. Учасники підкорять собі мистецтво ведення занять у стилі фасилітації. Слідом за теорією доведеться одразу освоювати й практику, адже підлітки формуватимуть команди, даватимуть один одному зворотній зв’язок. Усе це допоможе їм організувати і провести тренінги.

Фотогалерея

foto
Обласний форум переможців Всеукраїнських та обласних масових заходів Малої академії наук України «Виховуємо наукову еліту»
Всi фото more

Опитування

Як часто Ви відвідуєте наш сайт?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН