Круглий стіл для методистів та наукових керівників відділення наук про Землю МАН

prev next

15 травня 2018 року у м. Києві в Національному Києво-Печерському історико-культурному заповіднику Національним центром «Мала академія наук України» разом з КПНЗ «Київська Мала академія наук учнівської молоді» був проведений Всеукраїнський круглий стіл для методистів та наукових керівників відділення наук про Землю МАН України «Вплив кліматичних, гідрологічних та геологічних умов на збереження історичних пам’яток».

Від Полтавської обласної Малої академії наук участь у круглому столі взяла Салюк Наталія Віталіївна, методист відділеньнаук про Землю, хімії, біології, екології та аграрних наук позашкільного навчального закладу Полтавської обласної ради «Полтавська обласна Мала академія наук учнівської молоді».

Модератор заходу, заступник директора з методичної роботи Національного центру «Мала академія наук України» Світлана Лихота презентувала виступи доповідачів і окреслювала перспективи розвитку науково-дослідницьких робіт школярів у галузі природничих наук.

З доповідей присутні довідалися, що під час злив, штормових вітрів та зсувів тріскаються і руйнуються стіни Києво-Печерської лаври, яка з кінця ХVІІ століття була головною і найпотужнішою ділянкою Київської фортеці. На щастя, ці фортеці й мури жодного разу не були використані за прямим призначенням.

Протягом дня учасники заходу ділилися науковими спостереженнями, знахідками, досвідом, щоб у невимушеній атмосфері круглого столу окреслити основні проблеми впливу кліматичних, гідрологічних та геологічних умов на збереження історичних пам’яток.

Ознайомилися присутні і з навчально‑методичними виданнями Малої академії наук України. Зокрема, методистами підготовлено збірку матеріалів доповідачів круглого столу, відеоогляд практичних занять відділення наук про Землю.

Завершився освітній захід екскурсією Національним Києво-Печерським історико-культурним заповідником, де методисти і науковці з різних куточків України мали змогу наочно переконатися, що досліджувана тема збереження історичних пам’яток є важливою і актуальною.

Фотогалерея

foto
Обласний форум переможців Всеукраїнських та обласних масових заходів Малої академії наук України «Виховуємо наукову еліту»
Всi фото more

Опитування

Як часто Ви відвідуєте наш сайт?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН