Літня академія «MINT виграє»

prev next

З 25 червня по 7 липня у Києві німецькі викладачі допомагали українським школярам упорядковувати знання з MINT-наук.

П’ятий рік поспіль завдяки зусиллям Ґете-Інституту в Україні і НЦ «МАНУ» учнівська молодь під час літньої академії MINTмає змогу поглибити знання з німецької мови і MINT-наук: математики, інформатики, природничих і технічних наук (перші літери від назв цих наукових напрямів німецькою складають абревіатуру MINT, тому їх ще називають «м’ятними»).

Ґете-Інститут реалізує проект «Школи: партнери майбутнього». Його мета полягає у створенні мережі шкіл-партнерів по всьому світу, сприянні євроінтеграційним процесам, підвищенні інтересу молоді до вивчення німецької мови, традицій та культури сучасної Німеччини. Саме учасники проекту «Школи: партнери майбутнього» та МАНівці стали учнями MINT-школи.

У цьогорічній академії для 30 школярів з України, Молдови та Румунії викладали ключові для природничих і технічних наук дисципліни – математику, хімію, фізику.

Від Полтавської області участь у літній академії «MINT виграє» взяла:

Балим Анна, учениця 10 класу Кременчуцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням англійської мови № 10 Кременчуцької міської ради.

Вперше у школі МІNT усі заняття проводилися тільки німецькою мовою, оскільки у навчанні брали участь п’ятеро учнів-іноземців. У підлітків була чудова нагода поспілкуватися з носіями німецької. Адже математиці та хімії навчали викладачі з Німеччини. Учні не лише слухали лекції, а й виконували експерименти. Приміром, на заняттях з хімії шоколадні драже і чипси перевіряли на наявність барвників, а продукти харчування – на вміст хімічних речовин.

Також учасники академії дізналися від викладачів Київської політехніки про основи пневматики й електропневматики, ознайомилися зі специфікою роботи контролерів, електромобілів і з основами зварювання.

Екскурсійна частина програми була теж захопливою. Молодь побувала у Київському планетарії, Музеї популярної науки і техніки «Експериментаніум», прогулялася старовинними місцями Києва.

Наприкінці навчання відбулася творча презентація проведеного часу у MINT-академії, яка закінчилася врученням сертифікатів і вечіркою. Все було відмінно – так вважають викладачі, так оцінюють своє навчання самі учні.

Фотогалерея

foto
Обласний форум переможців Всеукраїнських та обласних масових заходів Малої академії наук України «Виховуємо наукову еліту»
Всi фото more

Опитування

Як часто Ви відвідуєте наш сайт?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН