Міжнародна конференція з відновлюваної енергетики

prev next

З 26 по 28 вересня 2018 року у місті Києві пройшла вже XIX Міжнародна науково-практична конференція «Відновлювана енергетика та енергоефективність у XXI столітті». На ній традиційно обговорювали проблеми і перспективи розвитку використання відновлюваних джерел енергії.

Свої ідеї на засіданні молодіжної секції конференції 28 вересня презентували і 19 юних дослідників Малої академії наук.

Від Полтавської обласної Малої академії наук участь у конференції взяв Безперстов Роман, учень 9 класу Спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3 імені В.О. Нижниченка з поглибленим вивченням предметів суспільно-гуманітарного циклу Горішньоплавнівської міської ради Полтавської області.

Молодь у своїх дослідженнях розкривала найактуальніші теми, серед них і перспективи використання у повсякденному житті електромобіля «Тесла», і застосування сонячних батарей для роботи газонокосарок і зменшення енерговитрат у метро. Також учні висвітлювали питання стосовно енергії біомаси, вирощування й використання енергетичної верби, оптимізації енергоефективності сонячної батареї. Досліджували перспективи розвитку сонячної енергетики у сфері транспорту, застосування цукрового сорго для отримання біогазу і елементу Пельтьє для рекуперації електричної енергії від нагріву гальмівних дисків. Серед презентованих ідей – освітлення міні-птахоферми завдяки термоелектричним модулям, перспективи використання енергії припливів припливними електростанціями, енергоменеджмент електричної енергії в побуті, теплопровідність будівельних матеріалів, теплоізоляційні плити з очерету, вторинне використання сировини, екологічне термопокриття з вапна та глини.

Усі школярі отримали подяки за участь у конференції. Також діти змогли ближче познайомитися із студентським і науковим життям завдяки екскурсії по території НТУУ «КПІ імені Ігоря Сікорського».

Фотогалерея

foto
Обласний форум переможців Всеукраїнських та обласних масових заходів Малої академії наук України «Виховуємо наукову еліту»
Всi фото more

Опитування

Як часто Ви відвідуєте наш сайт?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН