Міжнародна науково-практична конференція «Відновлювана енергетика та енергоефективність у ХХІ столітті»

prev next

29 вересня Найдьон Костянтин, учень 10 класу Спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3 імені В. О. Нижниченка Горішньоплавнівської міської ради та його науковий керівник вчитель фізики Безперстова Л. С. взяли участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Відновлювана енергетика та енергоефективність у ХХІ столітті», яка відбулася в Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут» імені Ігоря Сікорського. Її організаторами були представництво Польської академії наук в м. Києві, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут» ім. Ігоря Сікорського, Інститутвідновлюваної енергетики НАН України, МНТЦ вітроенергетики НАН України, кафедра ЮНЕСКО «Вища технічна освіта, прикладний системний аналіз та інформатика» при Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут» імені Ігоря Сікорського та ННК «Інститут прикладного системного аналізу».

Мета конференції: обговорення проблем та перспектив розвитку використання відновлюваних джерел енергії, електро- і біоенергетичних ресурсів, тепла землі і теплопостачання країни за рахунок енергії сонця, вітру, гідроенергетичних ресурсів, а також реалізації заходів для енергозбереження та енергоефективності.

До участі в заході були запрошені члени Малої Академії Наук – учні 9-11 класів. На засіданні молодіжної секції до вихованців МАН та їх керівників з вітальним словом звернувся завідувач кафедри відновлювальних джерел енергії С.О.Кудря. Він також презентував Українсько-польський Центр розвитку технологій відновлювальних джерел енергії та енергоефективності «КПІ імені Ігоря Сікорського». Для учасників конференції була проведена цікава екскурсія по території університету та по кафедрі ВДЕ НТУУ «КПІ імені Ігоря Сікорського», де С.О.Кудря показав комбіновану сонячно геліо- та фотоелектричну систему для енергозабезпечення лабораторії кафедри, тепловий насос для гарячого водопостачання корпусу № 20.

Учасники засідання молодіжної секції виступили з науковим доповідями. Найдьон Костянтин представив свою роботу «Ефективне використання сонячних батарей» та продемонстрував створену ним модель будинку з автоматичною системою керування сонячною батареєю. Під час закриття конференції її учасникам юним науковцям та їхнім керівникам були вручені сертифікати та подяки.

Костя поділився своїми враженнями: «Участь у конференції для мене була дуже цікавою та пізнавальною. Я більше дізнався про відновлювальні джерела енергії та навіщо розвивати цей напрямок енергетики».

Фотогалерея

foto
Обласний форум переможців Всеукраїнських та обласних масових заходів Малої академії наук України «Виховуємо наукову еліту»
Всi фото more

Опитування

Як часто Ви відвідуєте наш сайт?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН