Міжнародний форум позашкільної освіти

prev next

25 вересня 2017 року в м. Києві у Блакитній залі Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова відбувся Міжнародний форум з позашкільної освіти, який проводився у рамках гранту Президента України «Розроблення сучасної концепції позашкільної освіти в умовах децентралізації».

Організаторами форуму виступили МОН України, Державний фонд фундаментальних досліджень, НАПН України, НПУ імені М. П. Драгоманова, Національний інститут стратегічних досліджень і Міжнародна асоціація позашкільної освіти. Співорганізатором освітянського заходу, участь у якому взяли наукові та педагогічні працівники України, Болгарії, Литви, Польщі і Чехії, виступив і НЦ «Мала академія наук України». До участі у форумі долучилася Лахач Тамара Олександрівна, директор Полтавської обласної Малої академії наук .

Відкрив форум заступник міністра освіти і науки України Павло Хобзей, який привітав присутніх з прийняттям Закону України «Про освіту», що надає новий інструментарій освітянам, і зазначив про необхідність розроблення й прийняття Закону України «Про позашкільну освіту».

Привітали гостей: президент НАПН України Василь Кремень, заступник міністра молоді і спорту України Олександр Ярема, голова державної інспекції навчальних закладів України Олександр Гурак, керівник приймальні Президента України Адміністрації Президента України Ганна Кільова і головний консультант секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Євген Красняков.

Яскравим став виступ з меседжем «Позашкільна освіта: з нами – успіх, за нами – майбутнє» президента Міжнародної асоціації позашкільної освіти, завідувача кафедри позашкільної освіти НПУ імені М. П. Драгоманова Олени Биковської, яка окреслила основні цивілізаційні виклики і відгуки на них завдяки розвитку тріади «людина – освіта – держава». Також на першій пленарній сесії  «Позашкільна освіта в умовах реформування системи освіти» неординарне бачення можливостей та перспектив освітньої реформи висловив народний депутат України, заступник голови Комітету ВРУ з питань запобігання і протидії корупції Борислав Береза. Конструктивною видалася доповідь щодо ролі органів місцевого самоврядування в реформуванні освіти доцента кафедри політології та державного управління НПУ імені М. П. Драгоманова Ірини Верещук.

З цікавістю сприймали учасники форуму доповіді іноземних колег на другій пленарній секції «Міжнародний досвід позашкільної освіти». Третю пленарну сесію присвятили обговоренню сучасних трендів позашкілля. Завершився форум панельною дискусією «Якою має бути сучасна концепція позашкільної освіти?» і концертом-презентацією 15 дитячих творчих колективів позашкільних навчальних закладів України за участю двохсот молодих танцювальних талантів Києва.

Фотогалерея

foto
Обласний форум переможців Всеукраїнських та обласних масових заходів Малої академії наук України «Виховуємо наукову еліту»
Всi фото more

Опитування

Як часто Ви відвідуєте наш сайт?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН