Нагородження переможців Всеукраїнського фестивалю інноваційних проектів «Sikorsky Challenge 2013»

prev next

24 грудня в Києві відбулося офіційне нагородження молодих винахідників, чиї проекти виявилися найкращими на Всеукраїнському фестивалі інноваційних проектів «Sikorsky Challenge 2013». Такими, за рішенням міжнародного журі, стали винаходи членів МАН Тимура Аббасова й Олексія Ями із Запоріжжя, Івана Остапіна з Рівного, та учня 11 класу Пирятинського ліцею Полтавської області Ярослава Кремпохи.

Присутніх привітав президент Малої академії наук України, член-кореспондент Національної академії наук України, доктор фізико-математичних наук Станіслав Довгий: «Кроки, які ми сьогодні робимо, важливі не лише як окремі кроки школярів. Ми хочемо створити в Україні систему. Наша місія – не втратити жодного таланта, адже скільки вже було втрачено, не помічено раніше. Тішить, що ми не одні на цьому шляху».

Нагороджував переможців директор програм Міжнародного фонду сприяння інвестиціям Сергій Маулік. «Щиро дякую вам за участь у конкурсі «Sikorsky Challenge 2013» і за ваші цінні винаходи. Чим більше в Україні буде молодих дослідників такого високого рівня – тим кращим буде її майбутнє», – звернувся він до юнаків.

Після завершення офіційної частини щасливі переможці розповіли, за які ж саме винаходи вони отримали дипломи та грошові винагороди.

Ярослав Кремпоха, вихованець Полтавського позашкільного закладу Полтавської обласної ради «Полтавська обласна Мала академія наук учнівської молоді» (науковий керівник – Сергій Володимирович Вольвач, провідний фахівець НЦ «МАНУ») поділився:

«Мій проект називається «Дистанційний моніторинг стану пацієнтів в реабілітаційний період на основі використання безпровідних сенсорних мереж». Він дозволяє відслідковувати вітальні параметри пацієнтів на відстані, наприклад кардіограму серця, пульс, температуру тіла. Можна все цезробити так, щоб черговий лікар сидів за комп’ютером і спостерігав за цими показниками усіх своїх пацієнтів. Якщо якийсь показник не в нормі – лікар може вчасно відреагувати і врятувати життя. Аби впроваджувати цей винахід у використання, необхідно провести ряд тестувань. Також чим ширшою буде географія впровадження – тим більше коштів на це потрібно».

Фотогалерея

foto
Обласний форум переможців Всеукраїнських та обласних масових заходів Малої академії наук України «Виховуємо наукову еліту»
Всi фото more

Опитування

Як часто Ви відвідуєте наш сайт?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН