Обласний семінар керівників районних та міських відділів по роботі з обдарованою молоддю «Мала академія наук» «Формування мережі районних та міських наукових товариств як необхідна умова створення системи роботи з обдарованими дітьми в області»

prev next

10–11 жовтня в м. Миргород відбувся обласний семінар керівників районних та міських відділів по роботі з обдарованою молоддю «Мала академія наук» «Формування мережі районних та міських наукових товариств як необхідна умова створення системи роботи з обдарованими дітьми в області». Програмою семінару було передбачено ознайомлення з системой роботи Миргородського міського та Шишацького районного наукових товариств, підведення підсумків діяльності й обговорення плану роботи наступного навчального року. У роботі заходу взяли участь понад 30 представників від міст та районів області.

Пленарне засідання семінару відкрив Директор Департаменту освіти і науки Полтавської облдержадміністрації Мирошниченко Володимир Іванович. У своєму вітальному слові він закцентував увагу на роботі з обдарованими дітьми та молоддю, їх інтелектуальному розвиткові,  подякував учасників семінару за професіоналізм та компетентність у роботі. З вітальним словом до учасників семінару звернулась Нікітченко Антоніна Борисівна, заступник міського голови міста Миргорода. Вона побажала педагогам плідних, цікавих днів роботи. Про освітній простір міста Миргорода розповіла Колибельнік Тетяна Миколаївна, начальник відділу освіти Миргородської міської ради. Учасників семінару привітав директор позашкільного навчального закладу Полтавської обласної ради «Полтавська обласна Мала академія наук учнівської молоді», кандидат технічних наук, Матвієнко Андрій Михайлович, який відзначив стабільне зростання результатів діяльності Полтавського територіального відділення Малої академії наук України. У його виступі було розглянуто основні засади формування компетентностей педагогів та учнів в умовах науково-дослідницької діяльності на основі досвіду роботи Полтавського територіального відділення МАН.

Методисти закладу докладно висвітлили цілі і завдання освітніх проектів, окреслили перспективи розвитку інноваційної діяльності закладу, розповіли про результати і проблеми проведення всеукраїнських масових заходів з учнівською молоддю. Змістовними стосовно розвитку навчальних закладів були виступи Горобець Людмили Юхимівни, заступника директора з наукової роботи Миргородської гімназії імені Т. Г. Шевченка Миргородської міської ради та Соколовської Оксани Петрівни, заступника директора з навчально-методичної роботи Лубенської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів Лубенської міської ради. До обговорення актуальних тем долучилися інші учасники семінару. Педагогам була презентована інформаційно-методична література позашкільного навчального закладу Полтавської обласної ради «Полтавська обласна Мала академія наук учнівської молоді»,річний та інформаційно-аналітичні звіти.

Наступного дня учасники семінару відвідали Шишацький район, де ознайомились системою роботи з інтелектуально-обдарованою молоддю в Шишацький спеціалізованій школі ім. В. І. Вернадського, з роботою МАН в умовах сільської школи – в Яреськівський загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів ім. Ф. П. Борідька.

Незабутнє враження у гостей залишили екскурсії історичними місцями, серед них: екскурсія містом «Не той тепер миргород, Хорол-річка не та.. », екскурсія до музею декоративно-ужиткового мистецтва Миргородського художньо-промислового коледжу імені М. В. Гоголя, екскурсія на Сорокалітову та Бутову гору.

Наприкінці семінару-практикуму були підбиті підсумки спільної роботи, відзначено високий організаційний та науково-методичний рівень підготовки і проведення семінару. Учасники висловили велику подяку організаторам заходу за змістовну програму, можливість отримати новий досвід, знання і враження.

Фотогалерея

foto
Обласний форум переможців Всеукраїнських та обласних масових заходів Малої академії наук України «Виховуємо наукову еліту»
Всi фото more

Опитування

Як часто Ви відвідуєте наш сайт?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН