Очний етап ІV Всеукраїнської олімпіади з філософії

prev next

16–18 листопада 2017 року MANLАB.CAMP приймав 42 юних олімпійців-філософів. Уже четвертий рік поспіль Національний центр «Мала академія наук України» та факультет філософської освіти і науки НПУ імені М. П. Драгоманова проводять олімпіаду задля популяризації філософської освіти і заохочення школярів до творчого, креативного й критичного мислення.

Від Полтавської обласної Малої академії наук участь в олімпіаді взяла Яколенко Ілона, учениця 11 класу Полтавського навчально-виховного комплексу (ЗНЗ-ДНЗ) № 16 Полтавської міської ради Полтавської області.

Конкурсною роботою, за якою визначають переможця, є філософське есе. Оцінюючи його, журі враховує наявність чіткої авторської думки, її обґрунтування і демонстрацію власної точки зору на певне явище чи предмет. Тема есе обирається відповідно до загальної тематики олімпіади. Цьогоріч школярі роздумували над екологічною свідомістю. Змагання проводиться для учнів двох вікових категорій: 8–9-й і 10–11-й класи.

Щороку програма всеукраїнського філософського змагання ретельно продумується, щоб школярам було цікаво брати у ній участь і щоб учасників ставало все більше. Зокрема, учні мали нагоду подискутувати на тему того, що вони знають про Всесвітній день філософії та як його відзначають в Україні і світі; переглядали документальне кіно на екологічну тематику з подальшим обговоренням. А після написання конкурсних робіт школярі вирушили до Центру інновацій та IT-технологій iHUB, де у рамках олімпіади відбувся проектний захід «Teens Eco It-Space». Учасники зустрічі (експерти у сфері ІТ та екології, науковці, викладачі й учні) розглядали екологічний аспект розвитку інформаційних технологій.

На згадку про олімпіаду учасникам дісталася збірка філософських есе «Запитування про життя», куди увійшли роботи переможців попередніх років, враження від організаторів, волонтерів олімпіади і поради щодо написання філософського есе від експертів. У 2018 році, коли відбудеться ювілейне змагання, видання «Запитування про життя» розширять, доповнивши його роботами і цьогорічних переможців.

Фотогалерея

foto
Обласний форум переможців Всеукраїнських та обласних масових заходів Малої академії наук України «Виховуємо наукову еліту»
Всi фото more

Опитування

Як часто Ви відвідуєте наш сайт?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН