Семінар-практикум наукових керівників природничого спрямування Полтавського територіального відділення МАН України

prev next

14 листопада педагоги загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів Полтавської області стали учасниками семінару-практикуму «Інноваційні підходи в організації навчально-дослідницької діяльності учнів-членів МАН», який проходив у рамках Всеукраїнського науково-освітнього проекту «Навчатися, щоб навчати».

Відкриття семінару розпочалося з вітальної промови заступника директора Національного центру «Мала академія наук України» з навчально-виховної роботи Тетяни Пещеріної. Вона презентувала освітні проекти МАН, розповіла про різноманітні міжнародні та всеукраїнські масові заходи з обдарованою учнівською молоддю у 2013/2014 навчальному році.

З інформацією щодо віртуальних подорожей музейним порталом МАН виступила науковий співробітник НЦ «МАНУ» Світлана Степанова.

Про можливості сучасних цифрових лабораторій для організації дослідницької діяльності учнів розповів педагогам у приміщенні сучасного лабораторного комплексу «МАНлаб» завідувач відділу створення навчально-тематичних систем знань НЦ «МАНУ», кандидат педагогічних наук Ігор Чернецький.

З вітальним словом до учасників семінару звернувся директор Національного центру «Мала академія наук України» Оксен Лісовий. Він вручив освітянам Полтавщини сертифікати.

Після перерви учасників семінару зустрічали на інженерно-фізичному факультеті Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут». Там їх радо привітав декан факультету, член-кореспондент Національної академії наук України, доктор технічних наук, професор Петро Лобода.Він розповів про особливості навчання і вступу до НТУУ «КПІ», а також про виклики, які стоять перед нинішньою наукою, зокрема про її гуманітаризацію.

Також декан запросив учителів відвідати лабораторії університету. Зустріч була теплою і пізнавальною, тож вчителі неохоче покидали стіни НТУУ «КПІ». Однак насичена програма від НЦ «МАНУ» передбачала ще екскурсію до музею Станіслава Довгого.

Тож візит педагогів Полтавщини на київський семінар-практикум ще раз підтвердив, що перед талановитими людьми нині відкриваються неймовірні можливості, досягнути які дає змогу співпраця між учнями, вчителями, вишами та Малою академією наук.

Фотогалерея

foto
Обласний форум переможців Всеукраїнських та обласних масових заходів Малої академії наук України «Виховуємо наукову еліту»
Всi фото more

Опитування

Як часто Ви відвідуєте наш сайт?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН