У Полтаві відбулося нагородження переможців Малої академії наук України та Всеукраїнських учнівських олімпіад

prev next

24 травня у залі засідань Полтавської обласної ради нагородили переможців Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів та Малої академії наук України.

Цьогоріч здобули перемогу на ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту наукових робіт учнів-членів МАН України 25 юних науковців Полтавщини, а також 40 школярів посіли призові місця на Всеукраїнських олімпіадах з навчальних дисциплін.

- Для мене дуже важливо і приємно брати участь у таких от заходах, пов’язаних із нагородженням найталановитіших дітей Полтавської області. Ви обличчя нашого краю і наша гордість. У мене такі миті викликають надвисоку гордість як у представника державної влади. Пишаюся тим, що ви додаєте в скарбничку досягнень Полтавщини дуже величезну цеглину - знань, майбутнього. Я вітаю вас із перемогою. І дякую за вашу творчість, за вашу відданість, за ваш патріотизм - справжній, а не надуманий. З перемогою вас!- відмітив голова Полтавської ОДАВалерій Головко.

Зі словами вітання до юних науковців звернулися заступник голови Полтавської обласної ради Анатолій Ханко та директор Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА Олена Харченко.

На нагородженні був присутній президент Малої академії наук України, член-кореспондент НАН України Станіслав Довгий, який передав найщиріші вітання від Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич, президента Національної академії наук України, академіка Бориса Патона та віце-президента Національної академії наук України, голови наглядової ради ПолтНТУ, академіка Антона Наумовця.

- Я був гордий, бо цього року і минулого Полтавська область гідно продовжує славні традиції полтавських земляків, які прославили українську культуру і науку не лише в Україні, а й в усьому світі. Полтавська область у загальнодержавному рейтингу посідає провідні позиції,що демонструє, перш за все велику роботу, яку проводить такий самовідданий, професійний колектив Полтавської обласної Малої академії наук та президент Полтавського територіального відділення Малої академії наук Володимир Олександрович Онищенко. - зауважив Станіслав Довгий, президент МАН України.

Привітав юних науковців президент Полтавського територіального відділення МАН України, ректор ПолтНТУ Володимир Онищенко та відмітив, щонабравши цьогоріч 40 рейтингових балів, Полтавське територіальне відділення МАН України уже вкотре ввійшло в десятку кращих з-поміж 25 регіональних відділень Малої академії наук України.

- Дякую всім Вам за вагомі результати нашої спільної роботи, за вашу щоденну шляхетну працю та  витончений  професіоналізм, за високий рівень підготовки обдарованих старшокласників краю! Щиро бажаю нових звитяжних перемог, адже твердо переконаний, що саме Ваші високоінноваційні технологічні розробки, власні творчі збірки, креативне мислення, розумові здібності стануть запорукою миру та злагоди в нашій Богом дарованій Державі, сприятимуть зміцненню і розвитку України в майбутньому!– зауважив Володимир Онищенко.

Голова Полтавської ОДА вручив переможцям грошові премії, які виділили в рамках обласної Комплексної програми розвитку освітньої галузі Полтавщини, а президент Полтавського територіального відділення МАН України вручив цінні подарунки.

Також на урочистому заході науковим керівникам переможців ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту наукових робіт учнів-членів МАН України голова Полтавської ОДА Валерій Головко, президент Малої академії наук України Станіслав Довгий, президент Полтавського територіального відділення МАН України Володимир Онищенко й інші почесні гості вручили грамоти від президента Національної академії наук України, академіка Бориса Патона та президента Малої академії наук, члена-кореспондента Національної академії наук України Станіслава Довгого.

Високу результативність на фінальному етапі показали юні науковці з Полтави, Комсомольська, Кременчука та Лубен, а також, Семенівського, Карлівського, Новосанжарського, Зіньківськогорайонів та Полтавської обласної гімназії-інтернату для обдарованих дітей  імені А. С. Макаренка (с. Ковалівка).

За вагомий внесок у справу реалізації державної політики з розвитку творчого потенціалу обдарованої учнівської молоді та багаторічну підтримку Полтавського територіального відділення Малої академії наук України голова Полтавської ОДА та президент МАН України вручилипрезиденту Полтавського територіального відділення МАН України, ректору ПолтНТУ Володимиру Онищенку подяку Міністра освіти і науки УкраїниЛілії Гриневич, президента Національної академії наук України, академіка Бориса Патона та президента Малої академії наук України, члена-кореспондента Національної академії наук України Станіслава Довгого.

Налагоджена, ефективна система виявлення, розвитку і підтримки обдарованих дітей слугує джерелом розквіту держави і підвищення її конкурентоспроможності. На сьогодні саме Мала академія наук України є провідною структурою, що опікується дітьми, які мають здібності до наукової діяльності.

Світлана Сівіцька,

проректор з науково-педагогічної та соціальної роботи

Відео нагородження переможціввід телеканалу ЛТАВА.

 

Фотогалерея

foto
Обласний форум переможців Всеукраїнських та обласних масових заходів Малої академії наук України «Виховуємо наукову еліту»
Всi фото more

Опитування

Як часто Ви відвідуєте наш сайт?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН