Всеукраїнська дитяча мистецька акція «Мій Шевченко – Мій світ» 2017-2018 н. р.

prev next

З 13 по 16 вересня у м. Києві НЦ «Мала академія наук України» спільно з Національним музеєм Тараса Шевченка провели фінальний етап ІV Всеукраїнської дитячої мистецької акції «Мій Шевченко – Мій світ».

Як зазначали організатори змагання, його основними завданнями є підтримка талановитих школярів, формування їхнього світогляду, розвиток соціально зрілої, творчої особистості з усвідомленою громадянською позицією, почуттям національної самосвідомості і стимулювання креативного потенціалу на прикладі постаті поета-художника Тараса Шевченка. Оскільки цьогоріч акція проводилася у двох секціях – «Мій Шевченко» та «Мій світ», – то одним із її завдань було надати імпульс до вивчення соціального, культурного життя маленької батьківщини й адекватного часу осмислення у руслі сучасних тенденцій мистецької та патріотичної думки.

До участі у змаганні долучилися учні віком від 6 до 16 років. Кожна секція містила по чотири номінації. У квітні – травні знавці творчого шляху і мистецької спадщини Тараса Шевченка (секція «Мій Шевченко») надсилали на конкурс композиційні арт-фото шевченківських місць, оригінальні ілюстрації до творів митця, рукописні книги з авторськими ілюстраціями до творів Шевченка й авторські есе на тему «Шевченко – супергерой».

Учасники секції «Мій світ» надсилали на конкурс роботи, пов’язані з творчим осмисленням життя рідного села, міста чи селища. Це були відеоролики про найцікавіші, на думку дітей, споруди, пам’ятки архітектури, традиції, страви, визначних осіб, а також фотокниги з авторськими фото і коментарями до них про малу батьківщину і рукописні книги із власними ілюстраціями найцікавіших місць, пов’язаних з малою батьківщиною, та авторські есе на запропоновану тему відповідно до віку учасника.

Опрацювавши надісланий доробок, журі визначило переможців та призерів, яких запросили до Києва на нагородження. Усього переможцями і призерами мистецької акції цього року стало 29 дітей.

Від Полтавської Малої академії наук призерами стали 4 учасників:

- Казаріна Уляна, учениця 4 класу Полтавської гімназії № 13 Полтавської міської ради Полтавської області.

- Заярна Олександра, учениця 7 класу Вирішальненської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Лохвицької районної ради Полтавської області.

- Берсим Олександр, учень 7 класу Вирішальненської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Лохвицької районної ради Полтавської області.

- Заїка Євген, учень 8 класу Дібрівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Миргородської районної ради Полтавської області.

Окрім нагородження, організатори приготували для юних митців майстер-класи з виготовлення рукописних книг, створення фотографії і книжкової ілюстрації. З письменниками Галиною Ткачук і Сергієм Лоскотом учні опановували теорію написання оповідань, а з кінорежисером Костянтином Коноваловим ознайомлювалися з практикою зйомки інтерв’ю і постановки кадру.

За перше місце учні отримали «Кобзар», комплекти магнітиків і листівок з малюнками Шевченка. Залежно від номінацій школярам дарували диски з відеозаписами віршів Шевченка, книги від «Видавництва Старого Лева», фотоальбоми, а вчителям, які супроводжували своїх вихованців, – каталоги робіт популярних художників.

Під час гостювання учасників акції у столиці діяла виставка найкращих робіт, тому помилуватися дитячими доробками і надихнутися ними мали нагоду не лише організатори і журі, а й відвідувачі Національного музею Тараса Шевченка.

Фотогалерея

foto
Обласний форум переможців Всеукраїнських та обласних масових заходів Малої академії наук України «Виховуємо наукову еліту»
Всi фото more

Опитування

Як часто Ви відвідуєте наш сайт?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН