Всеукраїнська наукова профільна школа UF Incubator StartUp Week

prev next

З 15 по 20 вересня 2018 року в м. Києві на базі MANLAB.CAMP для 27 непересічних учнів зі всієї України – переможців конкурсів МАН і авторів розробок у галузях ІТ-технологій, електроніки, приладобудування, екології та ресурсозбереження Національний центр «Мала академія наук України» провів Всеукраїнську наукову профільну школу «UF Incubator StartUp Week».

В «UF Incubator» були представлені десять проектів, тож учнів поділилися на 10 команд, кожна з яких складалася з трьох учасників: автора винаходу (ідеї) стартапу, маркетолога і фінансиста. Автори ідеї є одночасно керівниками команд. Обдаровану молодь провідні викладачі, психологи і маркетологи Києва та фахівці МАН навчали позиціюванню, маркетинговим стратегіям і залученню інвестицій, захисту прав інтелектуальної власності, роботі в команді і правильної презентації проектів.

Від Полтавської обласної Малої академії наук участь у профільній школі взяв Виповський Артур, учень 11 класу Пирятинського ліцею Пирятинської міської ради Полтавської області. 

Серед інноваційних стартапів експерти відзначали усі розробки МАНівців. Це й універсальний квадрокоптер з розширеним функціоналом, програмне забезпечення гармонійного добору музики під рухи на відео, система енергозбереження в школах (з використанням датчиків контролю за рухом сонця), технологія опалювання очеретом, проекти аеродинамічної труби, автоматизованого циркуля та інші.

Одинадцятикласник Артур Виповський з м. Пирятин Полтавської області розробив систему датчиків, устромлених кожних 15 метрів у землю, які фіксують інформацію щодо рослини і ґрунту на певній ділянці. Це вологість повітря і ґрунту, його кислотність та інші показники, що впливають на стан рослин. Датчики дистанційно, бездротовим способом обмінюються інформацією за допомогою хb-модулів.

– Ця інформація вводиться в комп’ютер і може спостерігатися з будь-якої точки світу, – розповів молодий автор доцільної ідеї. – Саму систему назвав «Деметра» – на честь богині родючості і хліборобства, а наша команда отримала назву «Агро-Деметра». Всі плати виготовляв сам, що знизило собівартість системи. До того ж вона не потребує підзарядки, працює автоматично – всю енергію отримуємо від сонця.

Артур та інші учасники профільної школи МАН планують оформити патенти на свої технічні розробки. Професійну допомогу в комплексному захисті прав інтелектуальної власності у своєчасній лекції про найбільш поширені помилки при оформленні патентів молодь почула під час тренінгу «Intellectual property».

Результатом навчання у бізнес-інкубаторі в останній день занять стала презентація цих проектів перед компетентною експертною радою. Серед її членів – засновник компанії Diacom Group, директор департаменту інноваційних технологій компанії «Еверест» Віктор Долгоп’ятов, PR- і project-менеджер компанії UNIT Factory Олександр Арцев, представники компанії Innovation Market Анна Косач і міжнародної компанії Strong Interactions Роберт Шчесний (Польща), директор НЦ «МАНУ» Оксен Лісовий. Кожна команда під час бізнес-пітчингу отримала доречні рекомендації, зауваження і пропозиції, а головне – комплексне бачення і мотивацію на реалізацію власних проектів.

Завершився тиждень бізнес-освіти урочистим врученням сертифікатів від МАН, її стратегічних партнерів і екскурсією освітніми ІТ-майданчиками UNIT.City – першого інноваційного парку в Україні, аналога якому немає в Україні і багатьох країнах світу. В місці, де створюється екосистема та інфраструктура для розвитку бізнесу в сфері високих технологій, готові безкоштовно навчати юних інноваторів з гарантією угоди, що перші три роки після навчання вони будуть працювати в Україні. 

Фотогалерея

foto
Обласний форум переможців Всеукраїнських та обласних масових заходів Малої академії наук України «Виховуємо наукову еліту»
Всi фото more

Опитування

Як часто Ви відвідуєте наш сайт?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН