Вшанування МАНівської наукової еліти Полтавщини 2018-2019 н.р.

prev next

22-23 червня 2019 року з метою підвищення рівня організації роботи з дослідницько-експериментального напряму та формування національно свідомої, активної, всебічно розвиненої, патріотично налаштованої української молоді позашкільний навчальний заклад Полтавської обласної ради «Полтавська обласна Мала академія наук учнівської молоді» провів у м. Вінниці щорічний обласний форум переможців Всеукраїнських та обласних масових заходів Малої академії наук України «Виховуємо наукову еліту».

У перший день форуму близько 50 учасників відвідали Музей моделей транспорту, серед експонатів якого є автомобілі, літаки, танки, кораблі, мотоцикли, трамваї, тролейбуси, автобуси, потяги. А також представлена колекція військового транспорту зроблена з пластиліну та справжні автомобільні двигуни.

Побували учасники і в Інтерактивному музею науки, де у кількох залах, загальною площею більше 1000 квадратних метрів, розташовано півтори сотні експонатів, які можна крутити, тягнути, штовхати, смикати та лазити по них. Основні закони фізики (механіки, кінетики, оптики, електрики, гідродинаміки, акустики) тут пояснюють просто та наочно. А ще презентовано біологію та анатомію. Серед найбільших атракцій цього науково-розважального простору слід виділити запаморочливі оптичні ілюзії (серед них Кімната Еймса), перископ, динамо-машину, підйомний кран, великий калейдоскоп, куточок головоломок, міліцейську машину, дзеркальну кімнату. Тут можна приміряти жилет вагітної, скласти внутрішні органи людини, зрозуміти будівлю людського вуха та ока, отримати уявлення про сліди велетенських тварин. Тут покажуть як заламується світло і змішуються кольори, розкажуть і продемонструють природу люмінесценції, є тут рухливі голограми та зображення, які можна бачити лише зі спеціальним пристроєм.

Відвідали також Микільську церкву – найдавнішу та єдину церкву міста української архітектури, а у ввечері побували на Вінницькому фонтані Roshen.

На другий день учасники відвідали Вінницький літературно-меморіальний музей М.М. Коцюби́нського та Національний музей-садибу М.І. Пирогова. В музеї М.І. Пирогова учасники відвідали: будинок, в якому він жив, і де розміщена експозиція про його життя і діяльність; музей-аптеку з інтер'єрами приймальні та операційної М.І. Пирогова в його садибі Вишня; церкву-некрополь, де покоїться набальзамоване тіло ученого; меморіальний парк, в якому збереглися дерева, посаджені М.І. Пироговим.

По закінченню насиченого дня учасники форуму побували на Ставці Гітлера «Вервольф», а також була проведена екскурсія по м. Вінниці.

Фотогалерея

foto
Обласний форум переможців Всеукраїнських та обласних масових заходів Малої академії наук України «Виховуємо наукову еліту»
Всi фото more

Опитування

Як часто Ви відвідуєте наш сайт?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН