ХІІІ Міжнародна Олімпіада з креативності Destination Imagination

prev next

З 10 по 14 березня 2018 року у м. Вроцлаві (Польща) у грандіозній всесвітньовідомій Залі Соліття, яка належить до архітектурних пам’я ток списку ЮНЕСКО відбувся щорічний молодіжний освітній проект – ХІІІ Міжнародна Олімпіада з креативності Destination Imagination.

Олімпіада креативності – це захід, на який з нетерпінням чекають усі учасники програми «Destination Imagination» і до якого ретельно готуються протягом кількох місяців, аби представити експертам свої креативні рішення, творчі напрацювання та розробки. Програма «Destination Imagination» налічує шість командних викликів, зокрема технічний, науковий, конструкторський, художній, імпровізаційний, суспільний, а також окремий виклик для найменших учасників – дітей дошкільного віку – виклик Нових зірок. Особливість цієї програми полягає у тому, що команди-учасники, незалежно від віку, самостійно проходять увесь процес підготовки до олімпіади, шукаючи нестандартні рішення у межах визначених завдань, навчаючись колективної роботи. Тренер лише спостерігає за цим творчим процесом, надихає, навчає їх новим інструментам пошуку та генерування оригінальних ідей. Олімпіада – це також можливість для учасників проявити свої вміння і креативність у миттєвих викликах, коли команді потрібно вирішити невідоме раніше завдання в умовах обмеженого часу та матеріалів.

Для представників з України участь в Олімпіаді стала дебютною. Цього року своє креативне мислення на практиці продемонструвало 260 команд, а це - понад 2000 учасників з Польщі, України, Мексики, Греції, Турції, Китаю. Зокрема, Україну представляли 5 команд, сформованих на базі кількох навчальних закладів. Їх виступи у Польщі важливі для досвіду як самих дітей, так і наших тренерів та організаторів. Адже навесні 2019 року відбудеться національний відбір, у якому візьмуть участь щонайменше 50 команд школярів з усієї України. Його переможці поїдуть на фінал олімпіади до США. Всеукраїнська команда «Fantasy» перемогла у ХІІІ Загальнопольській олімпіаді креативності Destination Imagination. Вона виборола 1 місце серед учасників 9–11 років у категорії «Науковий виклик».

Від Полтавської області участь у олімпіаді взяли:

- Шумейко Арсен, учень 10 класу Миргородської загальноосвітньої школи № 1 імені Панаса Мирного Миргородської міської ради Полтавської області;

- Одинець Юлія, учениця 10 класу Полтавської гімназії № 31 Полтавської міської ради Полтавської області;

- Панченко Марія, учениця 9 класу Червонозаводської загальноосвітньої школи № 2 Лохвицької районної ради Полтавської області.

Фотогалерея

foto
Обласний форум переможців Всеукраїнських та обласних масових заходів Малої академії наук України «Виховуємо наукову еліту»
Всi фото more

Опитування

Як часто Ви відвідуєте наш сайт?

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН